RSS
 

Archive for aprilie 17th, 2009

Masele si " iubirea "

17 Apr

Trista zi pentru crestini: Iisus este adus in fata multumii si aceasta este cea care cere eliberarea condamnatului si rastignirea Lui.In nimicnicia lor , masele au trasat drumul spre implinirea Cartii si nemurirea Domnului Nostru. Urandu-l , ele au dat nastere prin verdictul lor celui mai mare eveniment al istoriei lumii trecute , prezente si viitoare : invierea Lui Iisus.

Au dorit sa-l stearga din istorie si l-au condamnat la moarte , l-au batjocorit si i-au umilit . Au crezut ca au puterea si nu s-au inselat pe termen scurt.Au avut-o si au facut cu ea ceea ce nu trebuia : au dat sentinta de rastignire pentru un OM nevinovat si au cutezat a-l judeca pentru o pricina inchipuita si numai de ei stiuta .

Rastignindu-l , ei s-au rastignit in veacul veacului ! Pierzandu-l , au dorit ca ei sa dainuie . Si nu a fost asa. S-au pierdut ei, s-au facut de ocara ei, s-au asezat in timp ca oameni de nimic, usor influentabili in a decidfe soarta celor care sunt sortiti pieirii de cei care , vremelnic , detin puterea si tronul pamantesc . Au fost convinsi ca nimeni nu va mai sti si totul se va pierde in timp.Spre dauna si ghinionul ;lor lucrurile au stat exact cum Mantuitorul prevazuse, cum El afuirmase deseori si cum nici ucenicii sai nu credeau ca asa va fi .

TEMPLUL CARE VA FI DARAMAT IN TREI ZILE VA FI RECLADIT !

De la ceasul al saselea din amiaza acestei zile a inceput noul curs al istoriei omenirii: prin rastignirea Lui noi oamenii am vazut dea pururi drumul rastignirii noastre prin aceasta trecere vremelnic prin lumea pamanteasca.

Fara sa doreasca masele au scris istorie : l-au asezat pe IIsus in locul in care mintea lor nu cuteza a-l pune : “MESIA “. Au dat un verdict care l-a scos pe Iisus din normalitatea trecerii prin lumea pamanteasca si l-au propulsat in Fiinta dumnezeiasca care era, este si va fi.

Au dorit ceva si a iesit altceva .Chiar pe dosul gandirii lor si pe fata textelor Legii. S-au implinit Scripturile si s-au incununat creatiile tuturor spre implinirea firii oamenilor. S-a dat sens Lumii care era fara de sens pana la Rastignirea Lui.S-a dat sens Omului care era supus pacatului stramosesc pana la stergerea lui de catre Mesia.S-a deschis o sansa pentru fiecare trecator de a nu fi singur in simtirea mersului sau prin timpul scurgerii vremii sale.

“iubirea ” maselor de Iisus a dat nastere crestinismului si credintei in dragostea fata de Omul viu, real si asemeni Creatorului sau.