RSS
 

Archive for aprilie 14th, 2009

Privegheati !

14 Apr

MARTI ,in postul mare, este ziua in care in Biserica se citesc cele doua parabole : a celor zece fecioare si cea a talantilor.Ideea centrala este de a fi , in toata viata noastra , in stare de priveghere, pentru ca nu stim ce ni se poate intampla in clipa urmatoare .

Suntem in asteptare ! De aceea viata trebuie treita frumos, in onoarea strabunilor, bunilor dar si in lauda parintilor si neamulu cel mic al fiecaruia dintre noi.

Talantii pe care i-am primit trebuie sa-i inmultim , poate mai mult decat dublu si pentru asta trebuie sa ne straduim la a munci corect si cinstit, la a creste ceea ce am primit in lauda comunitatii si a noastra .

Avem o mare sarcina de dus mai departe si depinde de noi cum facem ca prosperitatea sa fie calea de a aduce eficienta si satisfacerea zilei pe care o traim, in dragoste fata de cei dragi noua, fata de semenii nostri.

Poate ar trebui sa avem grija si sa le oferim mai multe cai de urmat celor care nu mai au untdelemnul pentru candele sau celor care , de teama stapanului , au ingropat talantul primit.

Cred ca ar trebui sa ne fie clar ca nu putem spori, prospera daca sunt oameni care vor fi in necunoastere, in saracie materiala si spirituala. Trebuie sa vedem ca si marile puteri economice ale lumii au in vedere cai de transformare a consumatorilor lumii saraci in oameni care sa aiba o minima viziune asupra vietii prezente.

Altfel ele nu pot face la nesfarsit profit pe seama saracirii profunde a tuturor. O masa critica a omenirii spre saracie si subdezvoltare va afecta pe toata lumea si pe cei bogati.Mereu avutia unora trebuie sa aiba si ridicarea celor pe seama caruia se face bogatia.

Starea reala a fiecaruia este PRIVEGHEREA spre propriu echilibru fizic si spiritual, spre un mod de viata echilibrat, spre relatii firesti , neincordate cu cei din jur, cu multa daruire , spre cautarea propriei fericiri si spre gasirea ei in sufletul nostru. Cand o avem nu trebuie sa uita se ne daruim celor care nu pot primi caldura , lumina si dragostea.

NU privegheati si va rugati ,

ci privegheati si si va daruiti celor care va primesc in suflet !