RSS
 

Archive for aprilie 13th, 2009

Omul si pacatul

13 Apr

Suntem prin educatia primita din pruncie sub semnul patimilor.Nascuti suntem , zice Biserica , sub semnul pacatului si mereu adulmecati de patimi.

De ce oare aceste lucruri manipulatorii sunt puse pe OM in toata viata lui ?

CRED CA LUCRURILE SUNT MULT MAI SIMPLE DACA LE PRIVIM DIN PUNCTUL DE VEDERE AL FIINTEI CARE SE NASTE , SE DEZVOLTA SI MOARE , ALTA DECAT UN ANIMAL.

NE NASTE MAMA NOASTRA IN LIBERTATEA CREATIEI SI SUNTEM FIINTE LIBERE SI DESCATUSATE DE ORICE OPRELISTE SOCIO-CULTURALA. VIATA DE ZI CU ZI INTRUN ANUME MEDIU DE FAMILIE, APOI COMUNITAR , SOCIAL SI RELIGIOS INCEPE SA NE LIMITEZE CUTEZANTA SI MAXIMA NOASTRA CREDINTA CA AVEM LIBERTATEA DE A FACE ORICE AM DORI , NEINCORSETATI DE NICIO CENZURA A CULTURII, A CUNOASTERII RELIGIOASE IN CARE NE DUCEM VIATA ,

INTRAM INTRUN JOC AL HAZARDULUI MEDIULUI IN CARE NE NASTEM SI ASTFEL TOATA VIATA NOASTRA INTRA SUB PECETEA LIMITELOR DE GANDIRE SI DE ACTIUNE ALE LUI. ANCORATI DE ELEMENTELE TRADITIEI OBSTII DIN CARE SUNTEM NE FORMAM IMAGINILE VIETII NOASTRE.

PRIMIM IN EDUCATIA NOASTRA MULTE CLISEE ALE RAULUI, ALE PACATULUI, ALE TENTATIEI NOASTRE SPRE PATIMI, SPRE TRAIRI PUTERNICE , SPRE SENTIMENTE CARE SUNT INALTATOARE DAR SI UMILITOARE.

DEVOTAMENTUL, TRAIRILE, PASIUNILE, ARDOAREA NE CONDUC SPRE MEDITATII SI ACTIUNI DESCHISE SPRE SEMENII NOSTRI, SPRE O INTELEGERE MAI APROPIATA DE CEEA CE NE-AR DA DREPTUL SA NE MISCAM UNDE DORIM, CUM DORIM.

Omul se poate dezvolta PRIN DOMNIA DEPLINA A LIBERTATII DACA DE MIC ESTE INVATAT CA SINGURELE LUI OPRELISTI SUNT CELE CARE SA NU-L CONDUCA LA A ATACA VIATA ALTUI OM SI LIBERTATEA TUTUROR.

INTRATA IN JOCUL IN CARE FIECARE ESTE UN PRODUS AL PACATULUI SI TOTI DUCEM IN SPATE PACATUL ORIGINAR , EDUCATIA OMULETILOR NU NE CONDUCE LA NIMIC DEZVOLTATOR IN PERSONALITATEA OAMENILOR, MICINDU-I SENSUL DE A CAUTA FERICIREA SI LIBERA SA DESCATUSARE DE FORTE POZITIVE .

” LITERA UCIDE, IAR DUHUL FACE VIU “( 2 CORINTENI,III,6 ) NE ARATA CA TOTI CEI CARE DORIM SA FACEM EDUCATIE IN INIMA TINERILOR NU TREBUIE SA ASEZAM LITERA LEGII , CI DUHUL EI , SA FACEM O EDUCATIE CU OMENIE, CU DRAGOSTE , CU APLECARE FATA DE SUFLETUL CELUI PE CARE DORIM SA-L MODELAM.

PACATUL AR FI DACA AM PRODEDA ALTFEL SI , DIN PACATE , CRED CA SUNTEM PREDISPUSI LA FORME FARA FOND, APLICAND MASURI DIFERITE LA ACELEASI FAPTE IN FUNCTIE DE CREZUL NOSTRU DIFERIT.