RSS
 

Archive for aprilie 9th, 2009

Mugurel de primavara

09 Apr

De ce preamarim prima vara in fiecare an ?
De ce renasterea naturii ne da taria unei sarbatori ?

Dupa inghetarea naturii, dupa viscol, vreme rea ,dupa zapada si frig, dupa tonurile de alb-negru din intregul spatiu apare , la ceas de mister , innoirea , re – venirea intregii firi a creatiei la normalitate , la viata, la un strigat neauzit decat de cei sensibili.

Suntem in libertatea recladirii lumii dupa tiparele Creatorului, suntem in re-creerea timpului de inceput, suntem in METAMORFOZA FIINTEI si a Naturii. Poate nu intamplator Sfintii Evanghelisti si Sfintii Parinti au creat -tot in Saptamana Mare – Schimbarea la Fata a Mantuitorului.

Mugurul reprezinta incatusarea tuturor fortelor esentiale ale fiecarei plante, fiecarui copac, pom. Desfacerea lui , cand vremea este de caldura si de umezeala maxima, aparitia culorilor multiple ale florilor, placuta incarcare a luminii ochilor nostri cu RENASTEREA vietii in lumea care ne inconjoara sunt , toate , semnele bucuriei de a fi , sunt clipele de ingenunchiere a omului in fata Arhitectului tuturor, sunt multumirile nostre ca putem sa ne sensibilizam la spectocolul PRIMAVERII.

Mugur, mugur, mugurelu,
Facea-te-ai mai maricelu !

Sunt versurile din refrenul imnului din vremea zavistiei lui Tudor din Vladimirii Gorjului.Nu sunt intamplatoare si cine le-a creat a avut in vedere renasterea romanismului asemenea naturii.

Mugurel de primavara
Adu-ne mai bine-n tara !