RSS
 

Visteria cea buna !

13 Mar

Inima fiecarui om trebuie sa aiba o deschidere cat mai mare spre faptele bune, spre ajutorul celor de langa noi, spre orice suflet aflat in primejdie si necaz.

Visteria cea buna a omului se indreapta spre faptele bune , spre a aduce un strop de lumina in inimile celor intunecati de saracie, de mizerie, de neputinta de a mai face fata zilei de astazi si de maine, de rautatea clipei.

Ne asemanam cu cel care ne-a creat prin efortul de zi cu zi de a gasi drum spre sufletul celui de langa noi aflat in impas, cu durere in duh si amestecat in noroiul vremii.

ISPITELE acestor vremuri sunt numeroase si pline de incercari la care a renunta la valorile crestine ( cele zece porunci ) este tinta de atac permanent asupra omului contemporan.Exemplul de tarie la a fi ceea ce suntem il avem de la Cristos , cand ispitit de cel RAU a putul sa-l alunge ,respectand cuvantul Legii.

Cele trei ispite asupra Mantuitorului- placere,bogatie, putere- sunt actula si pentru noi si ne produc mari dureri de cap daca dorim a le depasi.Solutia este tot in a respecta cele ce au fost scrise si aplicate din veac in veac.

Visteria cea buna a fiecaruia dintre noi este de a sti sa gestionam aceasta mostenire in acord cu interesele noastre prezente si cu timpul pe care il traim , dar si cu respectarea poruncilor celor sfinte si dumnezeiesti din Scriptura.

A gestiona acestea in favoarea omului este o sarcina deloc usoara a tuturor celor care doresc binele semenului sau.Aici si institutiile si oamenii Bisericii ar trebui sa faca mai mult si sa ne fie noua ca modele.Statul cu ale sale institutii ar putea fi model si el in a ingriji de progresul cetateanului sau.

 

Leave a Reply