RSS
 

Sclavul autist

29 Mar

A rosti in agora un discurs este un act de vadita cutezanta .A face o concordanta intre ceea ce spui si ceea ce faci cu adevarat este o caracteristica a omului de caracter, a omului de cuvant , de tinuta morala autentica .

Confortul de zi cu zi, de rutina face din sclav un om fericit.Minciuna cotidiana, felul marsav de a salaslui in cetate pentru unii experimentati elitisti ne dau directii pesimiste pentru a redresa renasterea tarii.

Manipularea prin cuvant si zambet acid a maselor creste apatia generela si duce la o scarba fata de incercarea de a te implica in treburile cetatii.A cauta sa fugi din real, retragerea la deal si munte in sens spiritual ne face sa ne intrebam la ce folos circul daca sansele de intarire a experientei pozitive, de realizare a cladirii democratiei sunt minime si multi nu mai vad calea spre izbanda puterii ei in viata de zi cu zi a sclavului fericit de povara zilei .

Multi dintre noi , goi pe dinauntru , cautam a ne umple cu ceea ce gasim la indemana , cu substante care fac obiectul prafului de pe langa drumul de ev mediu intunecat , cu umplutura de certitudini mincinoase, pline de sol ontologic nestabil ( poate mal !).

O samanta inghetata poate invia ?

Poate DA , poate NU. Sigur, nu !

A elibera energii haotice , in toate sensurile si in toate directiile , a vorbi spre a te auzi la miez de noapte neagra, a cunoaste forme risipitoare ale violentelor de comportament necivilizat, a deforma ceea ce vezi ca e real si corect pentru un interes marunt al tau sau al grupului din care faci parte te face pe zi ce trece un sclav autist, un actor care desincronizeaza imaginile intrun univers nebunesc si draconic.

Acest spectacol a inceput sa placa , sa fie din actualitate , sa aiba zilnic public, din ce in ce mai mult, din ce in ce mai diversificat la nivel profesional.

Jocul de carnaval are personaje vii care sunt istoric moarte , are spectatori din alte vremuri de mult apuse in batranul continent, are actori, care la vremurile noi ale istoriei, sunt manifestarea scenica a unor timpuri ancestrale.

Pentru neesentialul devenit ordinea zilei ai nevoie de ochelari de cal sau de lentile de contact invers focalizate pentru a privi adevarul teatrului in care vremea istoriei ne-a blestemat sa fim.

 

Leave a Reply