RSS
 

O TAINA a unei omeniri in agonie !

25 Mar

Suntem la ceasul cel mare al timpului ce ne va viata si sens in istorie : Blagovestenie / Bunavestirea .O mare taina de nimeni stiuta a schimbat soarta omenirii si a dat un nou si viguros sens vietii Intruparea dumnezeului in chip de om , prin vointa sa si prin mii si mii de lagaturi cu creatiile Lui.

Am studiat mult aceasta zi , semnificatia ei , marea taina si nu am putut sa o cuprind cu mintea mea de muritor! Suntem mici si nefolositori cu ratiunea pentru o intelegere dincolo de noi a acestei realcatuiri in trup a Domnului si Dumnezeului nostru.

Venirea pe pamantul creat de El si in chip de Om a Dumnezeului nostru este salvarea noastra de la a fi simple exemplare a unei specii care nu-si avea un sens decat daca ar fi fost in Lumea creata si Creatorul ei .

E o sarbatoare a sarbatorilor si o bucurie a marilor bucurii a devenirii Fiintei in dezvoltarea ei . Este Semnul indumnezeirii noastre daca acceptam vestirea cea noua : Fiul este Tatal si Dumnezeul nostru din veac in veac si de-a pururi !

De astazi natura redevine parte a invierii si mesager al faptei, vietatile sunt in slujba celui care intemeiaza Lumea si ordinea in TOT este spre devenire si inaltare a firii celeimari a Necuprinsului din creatie.

” FIE MIE DUPA CUVANTUL TAU ! ” – sunt pecetile de aur ale noului sens dat Omului si creatiilor sale , sunt glasurile intruparii pamantului in duh drept si sfant , sunt luminile neprihanite ale Luminii, sunt clipele de taina a Marii Taine a apropierii celor de necuprins in finitul sortii muritorilor, sunt cerestile fapturi incarnate in framantarile pamantesti ale Dumnezeului tuturor.

Avem a ne boteza in duhul zilei de astazi , avem a cladi in esenta deciziei de astazi , avem a cere dreapta facere a cladirii noastre in milostivirea Maicii.

Femeia , de astazi , prin marea sarbatoare, isi intra in rolul ei de pamant fertil, de pestera, de rod util, de ancora a viului , de strana a Tronului , de faptuitoare a Tainei , de mister al Misterului increderii in ceea ce Dumnezeu a cladit.

Este clipa in care noi cei muritori avem dovada ca Dumnezeu s-a intrupat pentru a fi alaturi de creatia Lui, de framantarile si necazurile ei , de tulburarile si bucuriile ei .

Aceasta zi ne indreptateste a spera ca poate veni si ziua in care sa avem incredere in semenul nostru , in alaturarea chipului viului de acum cu orice chip dat de Domnul noua in vremea istoriei.

 

Leave a Reply