RSS
 

Gavriil

26 Mar

Cel care a fost indrituit sa poarte marea cinste a vestirii intruparii Dumnezeului nostru in clipele de inceput ale neamurilor a fost arhanghelul Gavriil , al carui sobor in cinstim astazi.

Daca suntem in credinta crestina , avem a cauta aceasta vestire in semnificatiile ei launtrice si pline de mister. Suntem aloaturi de acest trimis din clipa aceea si pana astazi .Avem a duce mai departe incarcatura plina de mister la cei care or sa vina dupa noi.

Ce poate sa fie mai intaritor in sufletul nostru decat apropierea de clipa in care Creatorul a dorit sa-si simta si sa-si inteleaga creatia sa , sa aiba alaturi prin trup o fiinta care sa metamorfozeze Puterea CELUI Preainalt, sa faca un rost celui nerostuit, sa intareasca Fiinta cea neintarita cu marea sa putere, sa cladeasca in eternul clipei vremelnicia veacurilor, sa aseze stanca in pamantul pieritor, sa cladeasca in miscarea trecatoare a fiintelor prin lumea eterna casa nemuritoare a celui etern !

Gavriil –este ,in fapt, traducatorul clipei de apropiere de dorinta de a fi asemenea trecatorului prin lume, este vestitorul legii celei noi, este trambita viitoarei fapte a pogorarii duhului , este intaritorul faptelor bune si placute din veac in veac, este pastratorul marii taine si raspunzatorul de fapta tulburarii Marii Maici, este trambitasul puterii toiagului care aduce linistea , pacea , fericirea si indestularea in duh a oamenilor, este infaptuitorul vestirii si lamuritorul viitoarei fapte , este comunicatorul vointei divine , negociatorul desfasurarii scenariului divin, este inceputul devenirii istoriei celei noi.

O scriere a unei noi istorii nu poate sa nu tina seama de acest demers al vestirii .Intrarea in lume a Mantuitorului, a Dumnezeului OM a intarit lucrarea Creatorului cu pogorarea Lui in starea de Trecator, de creat, de simtire a simturilor, de ardere a timpului si de terminare a vesnicului.

Misia sa a fost mareata iar maretia sa a fost misiunea sa .Intrarea sa in istorie e prin vestire si rananerea lui este prin comunicare.Arhanghelul traieste cea mai mare experienta care poate sa fie data cuiva de Creator sa aiba mesaj de la Cel de SUs , sa stie sa-l armonizeze cu cel care va primi mesajul , sa dialogheze cu Maica Lumii si a DUmnezeului nostru inainte de a fi de acord si mai ales dupa ceremonia de acceptare , sa vada singurul din istoria lumii chipul Maicii la acord, trairea sa , sa traduca modul in care are loc legatura nefiintei cu Fiinta , sa prevesteasca drumul in lume a lui Hristos si maretia pe pamant acelui care a cladit lumea si toatele din transa .

Vremea de astazi a pierdut multe din slefuirile de cuget indreptate spre sensul clipei de renastere a omenirii prin cuvantul intrupat in OMul efemer.

Poate vremea ce vine ne va da satisfactii multe si intemeieri infinite pentru a cuteza ca putem sa ramanem .

 

Leave a Reply