RSS
 

Archive for martie 11th, 2009

Suflete tari !

11 Mar

Credeam ca lucrurile se vor aseza in vacarmul general printro chibzuiala in administrarea tarii si printro asezare in rostul clipei pentru zonele politic si civic.

Dar m-am inselat ! Nevoia de siguranta a omului este pusa in pericol intrucat el nu mai poate fi stapan pe o proiectie a vietii sale pentru ca vremurile sunt miscatoare si el nu le mai vede niciun orizont logic in transformarea cotidiana.

SUFLETE TARI sunt pe piata libera greu de gasit intrucat toti oamenii sunt in nesiguranta si este grav daca majoritatea se retrage in biserica si cugeta la problemele vietii asteptand protectie de la Dumnezeu si nu de la oameni.

Suflete tari nu am cladit in ultimele decenii si acum primim ceea ce am semanat .Scoala a trecut prin transformari multe dar ineficiente in planul devenirii caracterelor si al creativitatii umane.

Aici , daca aveam roade puteam obtine acum drumuri , cai , strategii de iesire din criza, fara a apela la cei care nu te stiu, nu te cunosc, nu au habar de esenta identitatii noastre.

Suflete tari si nepatate din tributul de sange si aur al uzufructului national sunt greu de asezat in discutia salvarii de la dezechilibrul creat in plan uman si economic. Acestea si daca sunt nu le cauta nimeni a le aduce in fata noastra pentru ca nu exista interesul national al binelui comun.Orgolii de mii si mii de feluri macina energiile nationale care se prapadesc de tot in sterilitatea clipei.

Suflete tari care sa fie sustinute de trupuri tari , cu putere pentru a lupta cu mogulii, cu structurile invechite din administratie , cu morile de vant ale traditiilor cu iz medieval , cu oamenii care vad in nou -dezastru si in ceea ce este – linistea de dinaintea furtunii.

Suflete tari care sa armonizeze cu nevoile de viitor pentru romanitatea noastra, cu elementele pozitive de intarire ale identitatii noastre, cu dorinta de a ne cladi o linie a deveniri europene , cu intentia de a radia tot ceea ce tine de vechile stereotipii comuniste , totalitare , antidemocratice, antisemite, xenofobe, uneori rasiste pe care le mai gasim in randul nostru.

Nu am nevoie de un OM care sa salveze , in viziunea lui, tara , ci as dori un popor care sa fie trezit si care sa fie cladit sa aiba suflet tare si sa poate fi apt pentru noua constructie identitara .

Unde sunt elitele sale care sa nu tradeze si sa puna umarul la cladirea noii case a romanilor liberi , neaplecati spre grijile zilei de azi si de maine si dornice de a se rupe de raul si veninul deceniilor trecute ?