RSS
 

Visul imaginatiei !

04 Feb

Sunt la Barlad si particip ,in comisia centrala , la o sesiune nationala de comunicari cu titlul : ISTORIE SI SOCIETATE IN DIMENSIUNE VIRTUALA .

De dimineata pana seara am evaluat lucrarile elevilor din toata tara .Pe la ora 19.00 am fost invitati la o serata muzicala .

In drum spre locul de desfasurare am trecut pe langa un magazin care avea trecut ca titlu de firma :

VISUL IMAGINATIEI – magazin second hand!

Mi-a atras atentia si am inceput a ma intreba – cum a reusit o asemenea denumire de firma acel patron intro zona plina de saracie si de probleme sociale?

O fi glumet patronul , o fi avand spirit comic sau este o batjocura la tot ceea ce este !

VISUL – stare de veghe a creierului si de plecare a noastra intro lume care ne poate oferi totul!

IMAGINATIE – creare a noului in forma ideala !O combinatorica specifica a unor imagini si proiecte noi.caracterizat de flexibilitate, originalitate si noutate produsele imaginatiei schimba parametri de permanenta dezvoltare a individului.

Formele imaginatiei sunt: involuntara ( visul si reveria ) si voluntara (0 reproductiva, creatoare si visul de perspectiva ).

Visele se produc in timpul somnului pentru ca instantele constiente ale creierului nu mai sunt de veghe si sunt o expresie a unor trairi afective din timpul actiunii .

Visele de perspectiva sunt proiectii mentale ale unei evolutii proprii. in functie de constientizarea calitatilor pe care le ai, de increderea in fortele tale , de calitatea imaginii de sine ele ne dau autoactualizarea .

Oare cel care a avut o asemenea idee a gandit acestea si a vazut viitorul societatii noastre, perspectiva spre care ne indreptam ?

Poate a gresit sau poate e ceva machiavelic in toata aceasta fapta a realitatii romanesti ?

 

Leave a Reply