RSS
 

Viitorul poate fi pe o strada ?

12 Feb

Probleme grave apar la orizontul fiecarui cetatean al acestei planete, la framantarile fiecarui chip spre a putea iesi cat mai usor din criza prezenta.

Multe lucruri ar fi putut fi prevazute , dar reticenta multimilor si lipsa informarilor la nivelul cetateanului din tarile dezvoltate au dus la a fi luat omul simplu de val, de alunecarile grosolane de la esenta devenirii economiei mondiale .

” Banii fierbinti ” , care sunt capabili sa curga rapid prin sistem din locurile unde dobanda este mica inspre locurile unde dobanda este mare , au fost indreptati spre locuri neacoperite de valoare reala in economie si la un anume moment buba s-a spart si criza/dezechilibru economic s-a declansat .

Ce ne poate oferi viitorul ?

O strada in care oamenii sa viseze , sa spere , sa creeze bucurie celor napastuiti , sa poata da frau liber imaginatiei de mai bine , de frumos , de armonie intre semeni, sa deseneze un nou drum tarilor, lumii, sa primeasca maretia curcubeului si sa creada in re-nasterea mondiala .

O strada unde fiecare fiinta umana sa se simta in siguranta , unde oricine nascut viu pe acest pamant trebuie sa reinvete povara crezului sa nu-ti poti bate joc de viata omului care este unica , firava si plina de indumnezeire, de credinta in Lumina , unde puzzle-ul realizat de unii nu mai poate satisface intesesele numai ale lor si trebuie refacut , plecand de la ideea
ca viul de acum al lumii trebuie ocrotit, mangaiat si ingrijit pentru o roada noua pe tot parcursul vremii viitoare.

O strada larga in care sa incapa toti care vad in aceasta lume un obiect de inavutire , meschinii acestei planete firave care daca continua tot asa, o sa realizeze ca si ei sunt pe cale de a pieri in derizoriul aflarii bogatiei imense fara de oameni motivati de a mai trage la crearea avutiei mondiale/minoritare.

O strada unde vad unii oameni care invata pe altii ca asa nu mai pot merge lucrurile pe acest pamant greu incercat . Daca nu se pune umarul la redresarea mondiala a situatiei cei bogati o sa aiba si mai mult si cei saraci o sa li se ia si ceea ce mai au .

Se ajunge in punctul satanic/nerealist in care cei care au nu cred ca mai pot rezista in fata presiunilor celor care nu au .

Atunci zarurile aruncate fara dram de minte se vor intoarce contra lor . La ce folos marea bogatie , daca miliarde de oameni nu au necesarul zilnic de apa, mancare la nivel animalic ?

Vreau o strada a ARMONIEI , pe care eu stau de mult !,nu ?!? – in care cei bogati sa reconstruiasca lumea in favoarea celor multi , care sa aiba un trai decent si in care cei care detin marea avutie pot avea mai mult, dar cu o conditie elementara : nimeni sa nu moara de foame si redistribuirea avutiei sa aiba ca element esential satisfacerea nevoilor tuturor oamenilor.

Poate asa o sa fie viitorul ?

 

Leave a Reply