RSS
 

Turnul BABEL

01 Feb

Vrei nu vrei , trebuie sa iei in calcul ca traim intro perioada in care oamenii dau dovezi clare ca nu se mai inteleg in rosturile cele mari ale cladirii intereselor generale.Parca cineva le-a incurcat mintile si vorbele si intelegerea celor care sunt spuse . Parca nu ar mai fi posibila comunicarea.

Turnul lui Babel revine si poate la o scara mondiala. Ceea ce se intampla in interior este mai acut in exterior ,intre comunitati mari , intre civilizatii , intre culturi care se vor ale dialogului , dar care pun , inca , piedici celui autentic .

Deslusim , poate , inceputul unui nou asezamant pentru toti oamenii , in care este nevoie urgenta de stiluri noi de comunicare , de apropiere, de empatie intre semeni, in care suspiciunile sa nu duca la obosirea dialogului, la incarcarea tensiunilor, la incordarea faptelor , ci la crearea posibilitatilor de incredere reciproca .

Lumea s-a schimbat ingrozitor de mult dupa atentatele teroriste de la inceputul acestui mileniu .Ne aflam sub teroarea terorismului, sub frica si neputinta de a mai putea crede ca libertatile castigate cu greu in istoria lumii le vom recapata , ca imixtiunile in viata privata a institutiilor care supravegheaza interelele natiunilor s-au accentuat , ca zborul lin, fara de probleme al omului in istorie s-a limitat.

Babelizarea relatiilor interumane este alarma mondiala a absurdului situatiei actuale. O sa avem puterea de a iesi din ea ?

 

Leave a Reply