RSS
 

Suntem in impas

28 Feb

Totul se rearanjeaza , se recladeste in jurul nostru.Lumea in care am trait o buna bucata de timp devine o parte care nu-si mai afla locul in ceea ce acum este .De ce sunt toate acestea tocmite sa ne zdruncine sistemul de valori in care eram conservati ?

Dintrun motiv mai mult decat simplu :suntem in impas, aspiram la o noua devenire intrun real care pare halucinant. TOTUL CURGE !

Vrem sau nu vrem sa recunoastem miscarea actuala a lumii este indreptata spre alte modalitati de intelegere dintre semeni, care au la baza realitatile cotidianului complex in care ne ducem zilele:

web, internet, second life, IT, i-phone etc.,

un altfel de OM aflat in permanenta in CRIZA de IDENTITATE,
in ANXIETATE, in neintelegerea vremii in care traieste,
in dorinta oarba de a se realiza cu orice pret si cu
orice mijloace,

alte institutii care antreneaza individul in cautarea
asa zisei fericiri personale fara a tine seama de drumul
anevoios al cunoasterii, al invatarii sociale, al
construirii unei personalitati armonioase, deschise
la framantarea sau tulburarea colegului, prietenului,
sotului etc.,

alte relatii intre semeni care au la baza mai ales
interesul imediat de a te folosi de un semen si nu
dorinta de a cladi in timp ceva trainic .

In atari conditii ce poate face sistemul de educatie ?

Foarte mult daca societatea este consolidata , daca institutiile democratice functioneaza corect, daca exista un pachet legislativ care sa modeleze noile generatii dupa interesele ei si ale vremii in care suntem , daca sistemul de recrutare a educatorilor este calitativ si foarte stict, daca ordinea si disciplina sunt bazele cladirii relatiilor intro unitate scolara , daca …

Da nu lucrurile sunt cosmetizate, trec prin pasi de furnica in ceva care poate deveni de neinteles si se poate indrepta spre haos din toate directiile si in dauna intregului sistem.

A avea grija de acest segment ( educatie ) insemna a avea sub ocrotire devenirea unei societati in viitorul imediat dar mai ales al celui de perspectiva .

 

Leave a Reply