RSS
 

Simplu :bine !

09 Feb

Ne este dat a trai masurat , mai mult sau mai putin , cu niciun efort sau cu multe cautari , cu truda de zi cu zi sau lasati in voia banului, in biruinta sau in infrangere, mereu multumiti sau blestemandu-ne ziua in care am venit pe lume.

Oricum am fi , suntem trecatori sub soarele etern si dorim ca incet , dar constant, cineva , multi sau mai putini , sa-si aduca aminte de noi, cu drag, cu iubire, cu tresarirea fiintei lor ca le-am fost indrumatori, ca ne-am sacrificat pentru o clipa in viata lor de fericire , ca am asezat , incet, caramida cu caramida , un solid postament la ceea ce ei au pus pentru propriile lor vieti.

Viata te impinge la fel de fel de lucruri , in care , cateodata , nici nu puteai gandi, dar sta in puterea omului, a noastra , sa stim sa iesim cu fruntea sus, cu dorinta de a sluji Lumina cea calda din noi , cea iertatoare din semeni si cea de neatins din Marele Astru. Minunata este clipa incercarii, cea a ratacirii, cea a pacatului intern sau extern, tulurarea in spirit a noastra pentru ca Ea ne caleste, ne face mai tari, mai rezinstenti , mai inversunati in a cauta frumusetea clipei trecatoare , desclestarea orei de incercare a fi in pas cu raul sau a sluji Intunericul.

Ne este dat ca mintea noastra sa ne conduca in toate zarile cele bune sau cele rele, sa ne creeze spatii numai de ea stiute si nestiute, sa prinda in devenirea ei Neantul sau Linistea, sa ne conduca spre apasare sau spre iertare, sa ne propuna incalcarea liniei de traditie, de start sau sa ne indrepte spre inaltimi dincolo de munte, cateodata dincolo de nori, dar niciodata spre soare.Ea ne creeaza si ne recreeaza in fiecare clipa .Ea vine din strafundurile fiintei noastre, din pantecele mamei si ne ofera o imagine a lumii in stare sa ne conduca in intuneric sau in lumina .de ce unii oameni trec in negrul firii si altii lupta spre a fi in albul ei ?

A trai in orice vreme , dar mai ales acum , in tulburele crizei globale, ne da inceputul de a ne cunoaste , ne da cheile a ceea ce suntem si mai ales ne da cheia la ce putem sa fim si , deasemenea, la ceea ce niciodata nu dorim a infaptui.

E timpul acesta crud, nerostuit de multumile certarete , propice pentru a trai bine cu tine , cu cei apropiati si cu ceilalti , in respect, ca altfel nu-i poti ajuta.

AJUTORUL VINE DIN NOI SI DE LA SEMENII NOSTRI , el se afla in noi si in ceilalti si este pus in valoare daca vedem rostul trairii noastre SIMPLU , ca muritori incarcati de cea mai grea povara : de a trai simplu si in binete cu toti si cu toate ale Creatiei eterne.

Cheia nemuririi omului ca fire , ca trup , ca suflet se indreapta spre ceea ce e simplu si e BINE lui si celor din jur.

Nu a propune rasturnari radicale si scandaloase, incarcate de cele mai multe ori cu sange ,cu sange si cu mii de razbunari este magistrala existentei umane , ci cladirea faptelor in obstescul firii normale , fara noi temelii care sa zdruncine FIINTA, care sa nege Creatia, care sa infloreasca Raul.

Si toate acestea le putem vedea SIMPLU: BINE !

 

Leave a Reply