RSS
 

Restauratia memoriei

13 Feb

Cred ca revenirea la o istorie in limitele normalului, fara accente romantice, cu recuperarea lucrurilor obiective si care sa ne apropie de firescul din acele epoci ne conduce astazi spre restauratia memoriei , atat la nivel colectiv , cat , mai ales, la cel individual.

O deprogramare a creierului pentru a fi incarcat cu elemente contra – educare este necesara.

Sa ma explic:

anii comunismului ne-au programat spre o stergere a valorilor reale si o indoctrinare spre schemele totalitare in care principiile partidului unic, ale conducatorului ( care trebuia si idolizat ! ) formau centrul constructiei noii memorii a spalatilorpecreier. Educarea lor si-a atins scopul si avem , la scara nationala , omul nou al valorilor comuniste in realul acestei tari.

La douazeci de ani de la evenimentele din decembrie 1989 avem a constata ca este nevoie de contra – educare , adica de reasezat valorile democratice la locul lor, pentru a cuteza ca putem deveni normali in gandire si in evaluarea realitatii construite si prezentate noua de media.

Sarcina centrala a scolii de astazi este de a cladi cetateni , liberi si cu multe cunostinte democratice si nu robotei , plini de continuturi diverse fara legatura cu devenirea societatii in care tinerii traiesc .

O reforma reala trebuie sa aseze personalitatea elevului in centrul constructiei scolii , punand totul in contra – educarea lui, adica in dezvoltarea acelor trasaturi de caracter care sa-l conduca spre a cladi alaturi de ceilalti o societate a respectului uman.

 

Leave a Reply