RSS
 

Generatori de civilizatie

20 Feb

Asistam in Italia la un mod ciudat de a rezolva propriile lor nevoi prin gasirea unui tap ispasitor romanii.

Multe actiuni nu cred ca-si pot gasi locul in secolul al XXI-lea. Ma intreb ce fac reprezentantii UE si cei ai tarii noastre ?

Chiar daca problemele ne vin mai ales din partea romilor de la noi totusi nu ne putem ascunde ca ei sunt cetateni ai statului nostru . Nu poti sa faci abstractie de acest lucru ! Ei au pasaport si CARTE DE IDENTITATE din partea Romaniei.

Resorturi fascizante sunt in media lor , in unele incercari de a da legi de expulzare a romanilor din Peninsula.Multa ura , multe emotii sunt antrenate intro situatie incordata din punct de vedere economic.

Si noi avem vina noastra ca timp de sute de ani nu am propus masuri pentru imbunatatirea situatiei generale a romilor, in ridicarea materiala a semintiei lor, in gasirea unui dialog si a unor canale de comunicare multiple cu liderii lor, cu infaptuirea unor masuri concrete de ridicare a lor.

Si italienii ( nu toti , ci marea lor parte ) au vina lor pentru ca sunt pentru Europa si pentru istoria acestui batran continent generatori de civilizatie, sunt urmasii Romei , iar acum se comporta anapoda, ca barbarii , ca cei care nu stiu si nu pot face fata unei situatii limita.

Ceva trebuie facut , nu ? In primul rand o intelegere a noastra ca suntem in fata unei situatii pe care nu o putem gestiona singuri , nu avem solutii care se pot rezolva numai cu noi insisi.

De aceea , este nevoie de arhicunoscuta masa a negocierii cu membrii UE petru a realiza un program european de ridicare a etniei romilor pe termen lung si cu fonduri europene la care trebuie sa participe si reprezentantii romilor ( altfel este pierdere de vreme, fara ei nu se poate face nimic.dragostea cu sila nu se poate face, nu ?).

Pentru romi , noi toti ( romani si europeni ) trebuie sa devenim generatori de civilizatie in care tot ceea ce ii reprezinta in sens european trebuie conservat , trebuie intarit identitar.

Indemnul este – nu putem inchide ochii si sa ne facem ca nu este nimic, ci cred ca trebuie sa ne apucam de munca pentru ridicarea fiecarui cetatean liber al acestei tari.

 

Leave a Reply