RSS
 

Agapedia / "copii fericiti"

15 Feb

Citind ieri cotidianul ” ZIUA ” am aflat despre existenta , in Brasov, a unei filiale a Fundatiei Agapedia, cu sediul central la Stuttgart, despre cu care foarte putini localnici stiu ca apartine unuia dintre cele mai mari staruri ale fotbalului german din toate timpurile, nimeni altul decat Jürgen Klinsmann.

Acesta a realizat, in tacere si cu multa daruire un asezamant pentru numeroase spitale, scoli, gradinite si centre de plasament, functionand in prezent ca un centru cu misiunea de a imbunatati calitatea vietii copiilor si familiilor aflate in dificultate, de a contribui la dezvoltarea sistemului de protectie a copilului si de a crea servicii sociale si medicale eficiente, prin puzderia de parteneri regasindu-se , inclusiv, penitenciarul de la Codlea.

Acest lucru am vrut sa-l sesizez : ca un strain , un european , cu notorietate , dar si bun crestin a intins o mana de ajutor unor semeni aflati in impas, fara sa faca galagie mediatica, fara sa se cramponeze de marea sa realizare. Pe tacute si in respect de om , aceasta fapta este, pentru mine, un model care ar putea fi urmat de multi oameni bogati din aceasta tara , indiferent de nationalitatea lor.

Poate asa s-ar putea mentine solidaritatea crestina si, mai mult, poate am asista la o revigorare a spiritului civic, a intinderii unei maini sincere catre cel aflat – vremelnic sau permanent – in dificultate.

Domnul Klinsmann actioneaza din convingerea ca doar in echipa oamenii sunt in stare sa realizeze modificari de durata ne spune Hilmar Munch, viceconsul la Consulatul General al Germaniei de la Sibiu.

Asa este . Si mare dreptatea are !

 

Leave a Reply