RSS
 

Archive for februarie 26th, 2009

Timp si timpurile

26 Feb

Timpul este – de la filosofie – dincolo de om si un fenomen obiectiv.Orice forma de existenta nu poate sa fie in afara timpului.Nu poti ca fiinta sa fii in afara timpului real al lumii.

Senzatiile de timp ale omului sunt cele care il orienteaza in spatiul in care el traieste.Acestea reflecta realitatea obiectiva din afara omului.Cand delimitam miscarea noi incercam sa cunoastem anterioritatea si posterioritatea unui lucru, fenomen, fapte etc.Timpul se produce in miscare , cand luam la cunostinta despre lumea din jurul nostru.

TIMPUL ALSOLUT CURGE FARA NICI O LEGATURA CU CEVA EXTERN.
El curge in mod egal, nemasurabil.

Timpul relativ este determinat de DURATA , care la randu-i este in relatie de determinare cu miscarea.

Timpul omului este masurat in secunde, minute, ore, zile, luni, trimestre, semestru, ani , decenii, secole, milenii.

Cand avem treaba, suntem preocupati zilele trec repede si anii la fel.invers, zilele trec incet si anii repede.oricum zilele omului trec repede.

TIMPURILE – prezente, trecute, viitoare – tin de om , de izvoarele lui de civilizatie , de experienta de viata , de starile proprii.

Singularitatea trairii timpului ne face sa avem experiente diferite si aprecieri complexe asupra realitatii infinite .Timpurile tin oamenii in jocul lor si cei care nu le inteleg sunt marginalizati sau expusi hazardului puterii vremelnice.