RSS
 

Archive for ianuarie 27th, 2009

Pustia Carantaniei

27 Ian

Este mereu in gandul nostru, in firea noastra de cand capatam darul de a judeca si de a traduce totul in mintea noastra, in clipele de cumpana si in vremea indoielii zilei.

Este pustiirea noastra in primul rand in duh, dar si in clipele trairii noastre in spirit.

Este bucuria ispitei dupa planurile Puterii, Stapanirilor, Stapanilor ( zilei, tarii, firii, lumii ) , Capeteniilor celor rele .

Uneltirile potrivnicului , care si-a dat firul vietii sale ispitei raului, durerii, intunericului , sunt greu de trecut fara a avea ca temelie, ca fundament, ca pavaza , ca staruinta lucrarea Celui PreaInalt, a Binelui.

Aceasta pustie vine in noi din zilele veacului si merge cu noi in fiecare clipa cand suntem de acord cu feluritele mestesugiri ale celor care nu se infricoseaza de Dreptarea traiului in credinta , de Adevarul celor care graiesc in porunca iubirii de semeni, de lucrul care nu duce la pangarirea duhului celui de langa mine.

Cei dati Raului nu pot dacat sa-ti trezeasca mila , dar ei merg in cetele lor spre a distruge Frumusetea vietii , Legiuirea asezarii faptelor in poruncile Creatorului.

E vremea pustiului Carantaniei !

E vremea cand cei care s-au dat Vechiului Regim intind curse, fac jocul simularii faptelor cele bune, cladesc curse care cu greu pot fi sesizate si rasturnate.

Oamenii vremii noi, tineri neatinsi de apele rele si negre ale Intunericului Rosu nu au forta si puterea intaririi si afirmarii.Cunoscand gandurile Luminii cei intunecati lucreaza , cu spor si multa rabdare , la razboiul firilor , la incurcarea poruncilor, la neasezarea rosturilor cele noi ale societatii democratice.

Sunt toate uneltiri ale Demonilor contra Ingerilor, care si ei , nemaifiind slabi , cauta a prinde elan si putere, dar nu reusesc, pentru ca Raul este in tot si in toate, iar ” stricatorii facatorilor de rau bun lucru fac inaintea lui Dumnezeu “( Tudor Vladimirescu ” ).

Uneltirile potrivnicului nu pot ascunde diamantul ingropat la noi timp indelungat.Avem a fi ingrijorati ca purtatorii noilor mesaje nu sunt si purtatorii de putere, ca cei chemati a aduce bucuria pe chipurile semenilor sunt dati la fund de cei care au naravuri din vremuri trecute .

Razboiul nevazut devine din ce in ce mai mult vazut, mai starnit de cei care vad ca lumea lor piere, mai devreme sau mai tarziu.

O , minunat razboi !Dorirea cea mare a noastra este de a birui savarsitul respect al Fiintei umane, pretul si putinta respectului de sine, dreptul de a vedea liber SOARELE neacoperit si necolorat cum doresc unii.

In rand cu talharul care nu a grait pe cruce si randuiala cea veche va fi doborata si Adam cel nou va lucra pentru iubirea de oameni !

P.S. 1.Iisus a fost incercat/ispitit de Satana- a se vedea :Matei,4,1-11;Marcu,1,12-13;,Luca, 4,1-13;diavolul Ii facuse o intreita oferta:painea, miracolul si puterea.
2.Iisus in loc de ura isi arata iubirea si rapune pe tatal rautatii prin bunatate.