RSS
 

Archive for ianuarie 22nd, 2009

Apusul unei lumi vine de la APUS !

22 Ian

Suntem , ca economie mondiala , la rascruce de drumuri, unde o lume intreaga, cu toate ale ei, oameni, obiecte, marfuri, titluri de valoare se desparte de noi si o alta , poate, isi croieste , anevoios calea.

De ce asa ?

Vremea de acum era ceruta de miscarea istorica care a inceput cu noua tehnologizare a lumii, cu noile deveniri ale agentilor economici la nivel mondial, cu robotizarea si cu noua paradigma a cresterii avutiei, cu o mare concentrare si centralizare a capitalului care are in vedere un interes diferit al consumatorilor actuali.

Nu mai suntem, la nivel global, cei de acum patru-cinci decenii.Lumea cauta un nou defileu pentru a repozitiona bogatia . Cei care sesiseaza acest lucru vor rezista, ceilalti , incet, dar sigur, vor pieri, nu vor gasi drumul reusitei , ci pe cel al deziluziilor.

Raul din noi merge spre revalorizarea binelui universal.A strange randurile la nivelul indivizilor, de orice fel , din orice cultura si din orice civilizatie este premisa numarul unu a reconstructiei actuale.

Nu mai poti lua masuri de unul singur , fie ca esti tara, fie ca esti uniune sau asociatie, ci numai impreuna.O economie mondiala exista si ca ne place si ca nu ne place !

Discutiile nationale sunt benefice numai in masura in care elitele nationale au sesizat sensul ciclului economic si propun masuri ,sau mai bine zis, pachete de masuri antiinflationiste care tin seama de regiunea in care esti, de relatiile pe care le ai, de tratatele pe care le-ai semnat si pe care trebuie sa le semnezi urgent(de exemplu, sa ne incalzim relatiile cu Rusia, este mai mult decat necesar).

Singurul drum viabil ar fi sa cresti bogatia, dar sa aduci , cu orice efort democratic, un trai decent pentru cei multi si care sunt cei care executa miscarea reala economica a lumii.

Nu mai poti astepta para malaiata ,ci trebuie sa te indrepti spre esenta economiei-o cat mai mare satisfactie in consumul de bunuri economice si servicii pentru consumatori si cat mai mult profit pentru agentii economici.

APUSUL a creat aceasta lume . Ea incepe sa dispara. Alta lume se creeaza.

Cine stie care este noua lume ?

Cei care o reprezinta acum , cei care sunt in fruntea proceselor fundamentale mondiale, care creeaza noua avutie a lumii sunt corporatiile transnationale, sunt noile tipuri de economii .Ele horarasc sensul noului drum al economiei.

Noua lume nu va lua in calcul multiplicarea saraciei, subdezvoltarea, ci toate acele procese economice care sa o conduca spre mai multa forta, mai multa bogatie, mai mult capital concentrat in mana cator mai putini oameni.

Oricum, aceasta miscare a fost provocata si va fi intretinuta atat timp cat lumea va fi in reorganizare, intro noua dezordine care ne va conduce la ordinea noua a celor care mai raman la bogatie.

Grija mare se indreapta spre infrastructura unei economii, spre programe de nivel macroeconomic, spre colaborare intre noi si U.E. , astfel incat sa atragem fonduri masive structurale .

Economisirea astazi nu te duce dacat la saracie, deci ne trebuie investitii puternice spre a redresa complexul economic national sau mondial. Nevoia de bani trebuie sa ne conduca spre alte perspective politice si de regrupare a fortelor sociale care sa ne indrepte spre multa valoare adaugata.