RSS
 

Archive for ianuarie 12th, 2009

Unicitatea fiintei umane

12 Ian

Analizam porunca a sasea :

” Să nu ucizi! “.

Este una din esentialele intariri necesare conservarii speciei si a fiintei umane. Ea nu este aproape deloc respectata in Vechiul Testament si nici in vremurile care au venit, pana in zilele noastre.

Se refera, in mod explicit , la marea si unica comoara care este OMUL ,atat ca o creatie a lui Dumnezeu, dar si la crezul ca fiecare fiinta este unica in univers.

Existenta fiintei noastre presupune mult, mult efort material, sufletesc si de educatie , in primul rand, din partea familiei , dar si al societatii.Tot acest efort se poate duce in mod foarte usor pe apa sambetei daca sunt provocate neintelegeri intre oameni, care genereaza apoi conflicte si in cele din urma distrugerea fiintei umane, prin uciderea brutala a ei.

MUlte, mult prea multe masacre, ucideri de oameni s-au realizat in istorie in numele unor idei, fapte, ideologii, credinte, care nu au dus la mare lucru in istoria umanitatii, care nu au crat bunastare si eficienta in numele jertfelor.

Si cu toate acestea daca o actiune, o fapta ,un anume lucru -chiar foarte folositor noua- are la baza CRIMA, atunci ,de preferat ar fi sa nu fi fost adus la infaptuire.

Orice lucru, activitate care se cladeste pe sange nu are cum sa reziste si in cel mai scurt timp se va autodistruge. Omul poate sa cladeasca lucruri marete pe antrenarea a cat mai multi semeni in acele actiuni, prin lamurirea lor ca ele fac parte dintrun scop comun.

Un lucru impus cu forta si cu sange ,chiar dorind o accelerare a constructiei sociale nu are sorti de izbanda sub nicio forma sau sub niciun pretext.Regimurile totalitare se laudau ca ele doresc tot binele din lume unui om abstract, nereal, care avea ca interese imediate cele ale partidului unic si ale FUHRERULUI/secretarului general al partidului.

Fiinta umana este unica in UNIVERS, este si o creatie a dumnezeiestii faceri atat a trupului , cat si a sufletului si antrenarea ei nu poate sa fie decat cea mai mare izbanda a acelor regimuri politice care pun pretul cel mare pe OM si pe armonia sa cu NATURA.

De aceea, este mai mult decat firesc ca pentru orice lucru grav la adresa omului sau societatii sa nu fie niciun semen de-al nostru pedepsit cu moartea . Nu noi am dat fiintei VIATA si nu noi avem dreptul de a o lua.Nimeni nu ne da un asemenea drept.

Dreptul la viata , si nu oricum ,ci cel putin decenta , trebuie sa-l aiba toti oamenii, iar elitele politice trebuie sa aibe ca scop prim si fundamental sa asigure fiecarui individ acest lucru.

Nu inavutirea lor, ci un mod de viata uman pentru orice fiinta trebuie sa-i framante si sa-i conduca la elaborarea unor legi in favoarea cetateanului, pentru a simti si el ca exista si ca poate fi mandru ca apartine unei colectivitati intro lume civilizata.

O sa apuc acea clipa glorioasa din istorie cand aceste lucruri o sa existe si pe aceste meleaguri europene si romanesti ?