RSS
 

Archive for ianuarie 9th, 2009

Proprietatea privata

09 Ian

Incep cu vorbirea despre PROPRIETATEA PRIVATA – pentru ca ea este unul din stalpii de baza ai cladirii societatii democratice din epoca moderna.

O gasim in DECALOG ,la a opta porunca ,asa :

SA NU FURI !

si in porunca a zecea (in cea mai mare parte a ei):

SA NU RAVNESTI LA CASA APROAPELUI TAU;…NICI LA OGORUL LUI, NICI LA SLUGA LUI, NICI LA SLUJNICA LUI, NICI LA BOUL SAU, NICI LA ASINUL SAU SI LA NICI UNUL DIN DOBITOACELE LUI SI LA NIMIC DIN CATE SUNT ALE APROAPELUI TAU.”

Teoretic , totul apartine lui Yahve/Yelohim , deci si pamantul , cu tot ceea ce este pe el creatie a sa- in conceptia evreilor.

Ce ar trebui sa retinem :ca fara temelia acestei proprietati nu se poate cladi o societate libera , cu oameni care sa poata avea initiativa in dezvoltarea oricarei activitati, in aranjarea cotidiana a vietii private, libere, descatusate de povara statului sau a unor institutii cu contributie publica.

Elogiul ei a fost realizat mereu in orice stat care a avut deschidere spre eficienta, profit si mecenat in artele liberale.

Nu poti cladi spirite deschise, creative, innoitoare si expresive in LOGOS, decat daca aceasta proprietate privata este baza a cladirii tuturor relatiilor sociale, de respect, de stima, de demnitate, de toleranta si de nediscriminare negativa.

Sa nu ataci fundamentele teoretice si practice ale proprietatii, sa nu furi si sa nu cinstesti MUNCA sunt indemnurile biblice.

Nu poti cladi o societate, nu poti face educatie copiilor si tinerilor daca nu ai respect desavarsit fata de proprietate si de munca, de atributiile ei si de efortul de a fi si de a o intretine si dezvolta permanent !

A fi de acord cu acele regimuri politice care au atacat proprietatea privata , care au jefuit-o, care au distrus ideea si fapta care rezulta din existenta acesteia inseamna a fi apartinator conceptiilor totalitare de tip bolsevic, a nu te increde in poruncile divine, care asaza la loc de cinste proprietatea privata.

Multe din relele de astazi provin din nerespectul nostru fata de ea, din atitudinea ostila fata de consolidarea ei in cat mai numeroase domenii, din frica tribala ca atunci cand ea va fi puternic dezvoltata cei mici, usori sufleteste si fara coloana verticala trebuie sa se indrepte spre groapa de gunoi a istoriei cele mari a neamului.

Multi popandai din locuri in care nu aveau nici idee de a fi in proprietatea lor vreun bun material au devenit peste noapte conducatori, au fost pusi in functii de conducere din aparatul de stat bolsevic, au distrus cu vointa tot ce era cladit pe munca si pe respectul proprietatii private si au creat milioane de slugi paupere, de oameni fara nicio constiinta asupra dreptului de proprietate,de monstruozitati ce tin de ireal, de chintesente ale constructiei comunismului, care sunt nemultumiti ca nu pot in continuu sa fure, sa fure si sa nu munceasca .

Ei au dat acestei tari in ultimii saptezeci de ani directia de mers si politica de faliment in care suntem.

Iata unde duce lipsa de educatie asupra unui element cheie , unde ne indreapta istoria care nu se doreste a se sti.

Ceea ce in Antichitatea s-a afirmat si a fost respectat :” SA NU FURI !” a dus la intarirea unei comunitati si la bogatia ei pana astazi.

CINE ARE URECHI DE AUZIT SA AUDA , nu ?