RSS
 

Archive for ianuarie 6th, 2009

Un anunt asupra iubirii de oameni !

06 Ian

Astazi avem in Ortodoxie un semn ca cel care a avut chip de OM /Dumnezeul Iubirii/ si care a fost trimis noua pentru a ne apropia de CEL-PREA-INALT ne-a dat primul sau anunt asupra iubirii de oameni, ca niste chipuri asemenea Creatorului nostru.

Astazi prin apele LUI, prin natura LUI, prin Botezul LUI, prin harul LUI am inceput mica noastra apropiere de CEL-CE-ESTE.

Astazi trupul creat se metamorfozeaza intrun nou trup care are sensul dat de cel care a luat chipul nostru pentru a ne impartasi iubirea sa nemarginita fata de propria-i creatie.

Astazi putem afirma ca intruparea noastra are sens, este in frumusetea firii dincolo de om, pentru ca altfel nu stiu daca ar avea vreun sens trecerea noastra pe aici, pe pamant.

Astazi din frumusetea venirii pe lume a Pruncului , din darea numelui sau de IISUS in a opta sa zi de la nastere , cand a fost taiat imprejur, s-a ivit binele, IUBIREA de tot ce este creatia sa, dar in primul rand a OMULUI.

Astazi s-a scufundat in Apa ca noi sa ne sfintim cu ea acum si mereu, din veac in veac, pana la finalul veacurilor.

Astazi ciclul inceput prin serbarea Nasterii se inchide prin Botez.Suntem in fata unui fapt ce nu are trasaturile devenirii firii lumesti ,dar care are puterea schimbarii a tot ceea ce e lumesc in traiul nostru.

Astazi individul s-a personalizat, a capatat dreptul de a avea un DRUM al sau, in care dragostea ii devine mijloc spre apropierea fata de Dumnezeu , fata de semenii sai, care sunt chipuri ale intruparii LUI.

Astazi demnitatea omului a gasit un sens de a se indrepta spre Lumina, spre Frumos, spre Bine si spre Adevarul care ne mantuieste daca este in numele OMULUI/Dumnezeu.

Astazi este BOBOTEAZA/prima dintre Taine/Aratarea Domnului Nostru=”EPIFANIA”(in greceste)/ziua in care sa sfinteste “Agheasma mare”.