RSS
 

Archive for ianuarie 5th, 2009

Vrajmasii firii omenesti

05 Ian

Incet, incet, din interes,din prostie, din frica ori nepasare, aproape tot omul a inghitit, si o mai face zilnic , inca, minciuna, o schimare la fata pentru masti noi , nesemnificative pentru cel care ne-a creat, pentru rosturile noastre de fiinte ganditoate, indoitoare asupra a totului din noi si din jurul nostru!

Mai toti semenii nostri nu fac altceva astazi decat sa se distruga printrun trai de genul PAINE SI CIRC, adica: distractii, emisiuni de divertisment de cele mai indoielnice calitati, gangureala de a umple timpul unic dat, vodevil, chefuri, uitare de sine prin alcool, droguri etc.

Este o scapare de povara !

Sterilitatea intelectuala a intalnirilor, grija nemeritata pentru ziua de maine , problema sutei de lei infierbanta mintile, drogheaza dialogurile, anesteziaza ratiunea si desavarsiste iesirea omului din umanul sau, adica il sterilizeaza intelectual si-l brutalizeaza, conformizandu-l intrun cotidian al absurdului.

Cei care ne-au adus aici pot fi mandri , opera lor a iesit monumental de bine, aproape este o capodopera a absurdului si a pierderii identitatii noastre.

Poate gresesc si nu exista in real “cei care ne-au adus..” Dar asa e si mai grav, pentru ca am putea intui o gena a noastra care se dezvolta enorm , mai ales din modernitate incoace, si care are ca scop distrugerea speciei ganditoare din acest univers terestru.

Banalitatea si conformismul multora devin bazele ideilor de dialog,luati ca o gluma cuvantul idei !

Comunicarea este stearpa si priveste strict nevoile primare si subcultura .”Lumea noua ” astfel creata isi fauresti oamenii ei de tarie, de substanta , adevarate modele: manelistii, strigatorii din media, chirurgii de opinii si moderatorii de idei pentru multimi flamande de senzatii tari si autoritarisme, banali stigatori si inselatori de suflete …

Oare nu noi OAMENII, cei care zicem ca suntem vii, suntem vrajmasii firii noastre,find orbiti, atat spiritual cat si trupesc , de refuzul vederii omului cu totul, a omului REAl, in miscare zilnica si in cautate de sine ?