RSS
 

Archive for ianuarie 3rd, 2009

Ce fel de memorie avem ?

03 Ian

Candva cineva spunea :

ce importanta are pentru mine faptul ca altii sunt dominati de un sentiment pe care-l incercam si eu odinioara,daca astazi nu-l mai incerc ?

De ce asa ?

Pentru ca in schimbarea mea permanenta am cautat sa inteleg rosturile trecerii noastre prin acesta lume materiala si am vazut ca fiecare individ are viteze de crestere si de maturizare intelectuala diferite, ca suntem afiliati la valori diferite, ca traim in timpuri filozofice diferite, ca avem conceptii despre lume diferite , ca ne raportam diferit la lucruri comune:hrana, imbracaminte, locuinta, stil de viata etc.

Si atunci de unde dorim pentru ceea ce numim istorie acelasi gand ?!?

NU cumva dintrun anume primitivism ,dintrun tribalism specific unor tipuri de primate inferioare speciei HOMO SAPIENS SAPIENS RECENS careia ii apartinem !

Fiind DIFERITI ca indivizi apartinem unor grupuri diferite de memorie , atat individuala, dar mai ales , colectiva.Deci, fiecare intro vreme anume din viata lui apartine unui anumit grup din cadrul unei comunitati identitare si atunci totul pare a fi pe segmente complexe de raportare foarte diferit.Avem a spune ca o anume reconstructie a trecutului trebuie sa tina seama de aceste lucruri si ca ea are complexe deveniri spre o scriere diferita asupra unui fapt istoric.

Avem o multiperspectivitate asupra trecutului nostru, unde interpretarile complexe sunt diferite (si e bine ca este asa !), nu coincid, sunt deseori separate si poate nu surprind decat parti din ISTORIE, ca trecere reala a timpului.