RSS
 

Un lux al devenirii

29 Dec

A trai in aceste vremuri este o mica echilibristica intre a fi cu lumea, a fi cu semenii cei apropiati, a fi cu familia, a fi cu tine insuti, a fi dincolo de ceea ce se vede etc.

A avea un scop, a gandi dincolo de materialitatea si grozaviile acestei lumi derizorii ajunge a fi un lux al devenirii, un desfrau al imaginatiei, un mod deviant al vietuirii in absurd.

Ce frumoasa este viata cand totul se reduce la trairea asemenea animalului: un adapost, ceva de-ale hranei, o minima imbracaminte , ceva nevoi acoperite si multa atingere a capriciilor vremii in viata de zi cu zi.Simplu si fara dureri de cap.Dar…

Omul spiritual nu-i ca pomul! Are cu el insusi o continua comunicare , are in sinea lui un alter-ego, are desavarsitul liber arbitru . are judecata si mai are o MEMORIE individuala si colectiva active.El scimba raporturile existente, este mereu nascocitor de bunuri, doreste schimbarea permanenta in jurul sau si in sine, este nelinistit la problemele timpului sau si vrea sa cugete !! Exact : sa cugete !

Unii pot intreba cu ce folos ? Altii n-au nicio intrebare ! Iar altii pot intra in dialog cu el. Aici ar fi rostul deschiderii societatii libere spre om, pentru a-i conferi acele parghii si canale prin care el poata sa schimbe ideile sale cu ceilalti si laolalta sa incerce sa indrepte lucrurile.

E cineva interesat de asa ceva la nivelul institutiilor statului ?Avem noi organizatii neguvernamentale care sa promoveze drepturile si libertatile omului ?

Ar fi o cale de a ne putea schimba si a fi contemporani cu secolul in care traim ?

 

Leave a Reply