RSS
 

casa painii

26 Dec

Casa painii este casa a miliarde de oameni.

Cand nu mai era speranta si totul parea naruit, cand oamenii credeau ca o alta cale nu se mai gaseste spre a redestepta spiritul OMULUI apare OMUL NASCUT in localitatea numita in veac si in veacul vecilor CASA PAINII=BETHLEEM/Viflaimul nostru !

E o casa a sperantei , a increderii in semeni, a dorintei de a te apropia de CEL CE ESTE, a sudarii partii de intreg , a iubirii, a smereniei, a lucrurilor care au sens, a descoperirii spiritului increderii in fortele proprii, a ideii ca adevarul, calea si viata supuse trecerii sunt intrun loc al sperantei.

De ce ea ne-a schimbat,de ce ea ne-a adus pocainta, mila , speranta, dragostea, de ce ea ne mentine prizonierii ei de mii de ani ?

Poate ca ne ofera o liniste interna nesperata pana atunci, poate ca rezolva trairile tuturor intro grila de valori venita din interiorul omului, poate este un drog de multi vazut ca necesar pentru a exista fara convulsii interne umane, sociale etc. o comunitate, poate , in vreme de criza, este cea mai buna cale, poate – nesperat de mult – rezolva problema comunicarii cu semenii si cu CEL DE SUS !!

Intrun loc unde nu putea fi mai umil, mai fara de crez, mai fara de onoare, mai fara de minime conditii de a naste , unde staulul si animalele ii sunt alaturi se nastea cel ce va schimba tot ceea ce a fost pe lume pana in aceea clipa, cel ce a vazut altfel drumul omului in trecerea sa prin cele pamantesti, cel ce a cutezat a spune ca A BIRUIT LUMEA, cel ce a adus speranta in mintile a milioane de oameni, cel ce a descoperit in omul trecator nemurirea sa, cel ce l-a invrednicit pe cel supus putrezirii la eternitate prin credinta.

EL nascut in CASA PAINII ne-a oferit o CASA , un adapost si un loc al nostru de credinta si de apropiere de semeni, el nescriitorul cuvintelor mari ne-a dat DRUMUL devenirii noastre, ne-a dat calea spre a fi OAMENI , fapturi egale cu TATAL, ne-a indreptat spre ceea ce-i cel mai greu -spre noi insine !!

PAINEA casei ,apare si in rugaciune imparateasca si cred ca se refera la TOT CEEA CE ESTE O MARE NEVOIE UMANA , la tot ce avem trebuinta in trup si in suflet pentru a ne intari, pentru a exista intransul, pentru a descoperi FIINTA din noi, pentru a ne indrepta spre scopul pentru care am fost creati/zamisliti.

A apara Casa Painii este tot una cu a ne apara pe noi ca parte si ca intreg, a privi spre ceea ce nu se vede dar exista, a cladi pe stanca ceea ce am gandit si am intemeiat in fiecare clipa.

AVEM ASTAZI TARIA DE A PROPUNE O ALTA VIZIUNE ASUPRA casei painii ?!?!!

 

Leave a Reply